Všetky práva vyhradené
©2016, TVnitrička
REDAKCIA
Ondrej Sklenár
kameraman
REDAKCIA
Saša Brixová
redaktor
REDAKCIA
Ing. Michal Hrivnák
kameraman
REDAKCIA
Silvester Roštár
Redaktor
REDAKCIA
Mgr. Tatiana Timková
moderátorka
REDAKCIA
Soňa Kušnírová
redaktorka
REDAKCIA
Mgr. Peter Bednár
kameraman
REDAKCIA
Mgr. Jozef Jurík
redaktor
REDAKCIA
ThDr. Miroslav Lyko, PhD.
riaditeľ spravodajstva a publicistiky
REDAKCIA
Mgr. Dominika Lörincová
moderátorka / redaktorka
REDAKCIA
Filip Lyko
kameraman
REDAKCIA
Ing. Michal Chrenko
kameraman
REDAKCIA
Miriam Poláková
redaktorka
REDAKCIA
Mgr. Mária Geierová
produkcia

31. marca 2018, Pridal: Ing. Michal Chrenko Galéria chutí s Gabrielou Dolnou

V spolupráci s reštauráciou a penziónom Artin sme pre Vás pripravili pilotnú časť novej voňavej a hlavne chutnej relácie na obrazovke Televízie Nitrička! :) A chceli by ste ochutnať? Zapojte sa do súťaže! A možno to budete práve Vy... :) P.S: Recepty aj v popisku ;)

Veľkonočná plnka

10 rožkov

2 L mlieka

15 vajíčok

pol masla (asi 175g)

500 dkg kuracie pečienky

300 dkg údená rolka

strúhanka

bravčová masť

soľ, korenie, mletá paprika, petržlenová vňať čerstvá (nie sušená), čerstvá pažítka, podravka natur.

 

Rožky nakrájame na kocky/kolieska a namočíme do mlieka. Údenú rolku nakrájame na kocky a pridáme k namočeným rožkom. Rovnako si nakrájame pečienku na menšie kocky a tiež pridáme k rožkom. Premiešame.

Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka vymiešame so zmäknutým maslom a bielka s troškou soli vyšľaháme na sneh. Sneh vlejeme do misy k rožkom, premiešame a vlejeme aj vymiešané žĺtka s maslom. Pridáme nakrájanú pažítku, na drobno nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať, trošku vegety, čierne korenie, soľ a červenú mletú papriku. Plech vmastíme bravčovou masťou a vysypeme strúhankou. Celú zmes vylejeme na plech a na vrch dáme kúsky masti. Pečieme približne 35 minút na 180 stupňoch.

 

Jahňacie kotletky s cuketou a špenátom

 

6 ks jahňacích kotlet

2 strúčiky cesnaku

1 cuketa

malá cibuľka

čerstvý špenát

zemiaky

zázvor (asi 2 plátky) 

mandľové plátky

hrozienka namočené v troške vody a v troške Amaretta

soľ, čierne mleté korenie, kurkuma

Vonkajšiu časť cukety nakrájame na kocky. Na olivový olej dáme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak a cuketu orestujeme, pridáme trochu masla a dochutíme kurkumou. Zázvor nakrájame nadrobno a pridáme k cukete, osolíme, okorením a restujeme.

Rozohrejeme druhú panvicu a roztopíme trochu masla, pridáme jeden celý cesnak, ktorý potom vyberieme. Pridáme špenátové lístky, hrozienka, mandľové plátky a tiež restujeme.

Predvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky, upečieme ich na panvici s maslom a tymiánom.

Kotletky osolíme a okoreníme, pridáme lístky tymiánu a polejeme ich olivovým olejom. Z druhej strany tak isto. Následne ich ugrilujeme.

Na tanieri polejeme trochou olivového oleja a ozdobíme tymiánom.

 

Dobrú chuť! 🙂

Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!

Naši partneri