Všetky práva vyhradené
©2016, TVnitrička
REDAKCIA
Mgr. Jozef Jurík
Moderátor redaktor
REDAKCIA
Ing. Michal Hrivnák
kameraman
REDAKCIA
Miriam Poláková
redaktorka
REDAKCIA
Saša Brixová
redaktor
REDAKCIA
Filip Lyko
kameraman
REDAKCIA
Mgr. Tatiana Timková
moderátorka
REDAKCIA
Ondrej Sklenár
kameraman
REDAKCIA
Soňa Kušnírová
redaktorka
REDAKCIA
Silvester Roštár
Redaktor
REDAKCIA
Mgr. Peter Bednár
kameraman
REDAKCIA
Ing. Michal Chrenko
kameraman
REDAKCIA
Mgr. Mária Geierová
produkcia
REDAKCIA
Mgr. Dominika Lörincová
moderátorka / redaktorka

Galéria Chutí s Andrejom Berkesom 18. decembra 2018, Pridal: Ing. Michal Chrenko

Vianočný špeciál relácie Galéria chutí je tu! A špeciálne s majiteľom reštaurácie Artin a Buganka!

Sviečková na smotane

Potrebujeme:

– 800 g hovädzej falošnej sviečkovej

– 100 g údenej slaniny

– olej

– 1 cibuľa

– 5 ks väčšej mrkvy

– 2 petržleny

– kúsok zeleru

– 3 guľôčky nového korenia a 3 guľôčky celého korenia

– 1-2 bobkové listy

– 4 PL vínneho octu

– 120 ml smotany 33 %

– 50 g masla

– 1 PL plnotučnej horčice

– 2 ČL brusníc

– 2 ČL hnedého cukru

– vývar zeleninový alebo z mäsa

– soľ

– citrónová a pomarančová šťava

– petržlenová vňať

 

1. Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a do zlatista orestujeme na údenej slanine nakrájanej nadrobno. Pridáme soľ, hnedý cukor, koreniny . Necháme rozpustiť a zľahka skaramelizovať spolu s horčicou a brusnicami. Zalejeme vínnym octom, necháme čiastočne odpariť a až teraz zalejeme vývarom. Vložíme jemne opečené a slaninou prešpikované mäso. Povaríme, dochutíme a dusíme do mäkka.

2. Omáčka: Zeleninový základ scedíme a mäkkú zeleninu rozmixujeme do hladka. Konzistenciu omáčky upravíme podľa potreby vývarom a smotanou. Na dochutenie použijeme citrónovú a pomarančovú šťavu. Nakoniec zjemníme maslom.

Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!

Naši partneri