Všetky práva vyhradené
©2016, TVnitrička
REDAKCIA
Saša Brixová
redaktor
REDAKCIA
Mgr. Tatiana Timková
moderátorka
REDAKCIA
Mgr. Peter Bednár
kameraman
REDAKCIA
Filip Lyko
kameraman
REDAKCIA
Ing. Michal Chrenko
kameraman
REDAKCIA
Mgr. Jozef Jurík
Moderátor redaktor
REDAKCIA
Ing. Michal Hrivnák
kameraman
REDAKCIA
Soňa Kušnírová
redaktorka
REDAKCIA
Silvester Roštár
Redaktor
REDAKCIA
Mgr. Mária Geierová
produkcia
REDAKCIA
ThDr. Miroslav Lyko, PhD.
riaditeľ spravodajstva a publicistiky
REDAKCIA
Miriam Poláková
redaktorka
REDAKCIA
Mgr. Dominika Lörincová
moderátorka / redaktorka

Galéria chutí s Evkou Pavlíkovou 10. septembra 2018, Pridal: Ing. Michal Chrenko

Jeseň sa nezadržateľne blíži a zo záhrad viacerí zbierajú plody zeme. Preto si nenechajte ujsť septembrovú časť relácie Galéria chutí a nechajte sa inšpirovať aj v kuchyni.

Plnená paprika

1 kg rajčín,

4 cibule,

olej,

hovädzie/bravčové mleté mäso,

soľ, korenie,

4 vajíčka,

majoránka,

múka,

ryža,

vanilkový cukor,

škoricový,

2PL trstinového cukru

Papriky

Pokrájame si cibuľu na kocky a na oleji osmažíme. Pridáme 4 klinčeky. Vo vode rozmiešame vegetu a zalejeme cibuľku. Nakrájame si rajčiny a dáme ich variť. Vložíme k nim dve celé zelené papriky. Medzitým si zarobíme mäsovú zmes.

Mleté mäso vložíme do misy a rukou rozmiešame. Pridáme 4 vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, vegetu a poriadne rukou premiešame. Pridávame postupne surovú ryžu podľa množstva použitého mäsa. Pridáme trošku červenej papriky a rasce.

Očistíme si papriky – zrežeme stonku a vyberieme vnútro. Mäsovú zmes natlačíme až do špičky papriky a plníme po vrch. Ak nám už neostali papriky, zo zvyšnej zmesi vytvaruje guličky.

Keď sú rajčiny rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom, ochutíme vanilkový a škoricovým cukrom (alebo trstinovým cukrom). Vložíme do omáčky plnené papriky a guličky. Prikryjeme a necháme variť približne 45 minút. Podávame s chlebom.

 

Hokkaido polievka

Tekvica hokkaido

soľ, čierne korenie, vegeta

smotana

olivový/tekvicový olej

Očistíme tekvicu a nakrájame ju na malé kúsky. Na panvicu dáme ohriať trochu oleja. Kúsky tekvice dáme rovno na rozohriatu panvicu a restujeme 1-2 minúty a osolíme. Keď bude orestovaná, pridáme trochu čistej vody a necháme tekvicu rozvariť. Následne ju rozmixujeme a dochutíme korením, soľou, vegetou, smotanou a trochou olivového alebo tekvicového oleja.

Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!

Naši partneri