Veľkonočná plnka
10 rožkov
2 L mlieka
15 vajíčok
pol masla (asi 175g)
500 dkg kuracie pečienky
300 dkg údená rolka
strúhanka
bravčová masť
soľ, korenie, mletá paprika, petržlenová vňať čerstvá (nie sušená), čerstvá pažítka, podravka natur.
Rožky nakrájame na kocky/kolieska a namočíme do mlieka. Údenú rolku nakrájame na kocky a pridáme k namočeným rožkom. Rovnako si nakrájame pečienku na menšie kocky a tiež pridáme k rožkom. Premiešame.
Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka vymiešame so zmäknutým maslom a bielka s troškou soli vyšľaháme na sneh. Sneh vlejeme do misy k rožkom, premiešame a vlejeme aj vymiešané žĺtka s maslom. Pridáme nakrájanú pažítku, na drobno nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať, trošku vegety, čierne korenie, soľ a červenú mletú papriku. Plech vmastíme bravčovou masťou a vysypeme strúhankou. Celú zmes vylejeme na plech a na vrch dáme kúsky masti. Pečieme približne 35 minút na 180 stupňoch.
Jahňacie kotletky s cuketou a špenátom
6 ks jahňacích kotlet
2 strúčiky cesnaku
1 cuketa
malá cibuľka
čerstvý špenát
zemiaky
zázvor (asi 2 plátky)
mandľové plátky
hrozienka namočené v troške vody a v troške Amaretta
soľ, čierne mleté korenie, kurkuma
Vonkajšiu časť cukety nakrájame na kocky. Na olivový olej dáme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak a cuketu orestujeme, pridáme trochu masla a dochutíme kurkumou. Zázvor nakrájame nadrobno a pridáme k cukete, osolíme, okorením a restujeme.
Rozohrejeme druhú panvicu a roztopíme trochu masla, pridáme jeden celý cesnak, ktorý potom vyberieme. Pridáme špenátové lístky, hrozienka, mandľové plátky a tiež restujeme.
Predvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky, upečieme ich na panvici s maslom a tymiánom.
Kotletky osolíme a okoreníme, pridáme lístky tymiánu a polejeme ich olivovým olejom. Z druhej strany tak isto. Následne ich ugrilujeme.
Na tanieri polejeme trochou olivového oleja a ozdobíme tymiánom.
Dobrú chuť! 🙂
Komentáre
Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!