Všetky práva vyhradené
©2016, TVnitrička

Galéria Chutí s Andrejom Berkesom 18. decembra 2018, Pridal: Ing. Michal Chrenko

Vianočný špeciál relácie Galéria chutí je tu! A špeciálne s majiteľom reštaurácie Artin a Buganka!

Sviečková na smotane

Potrebujeme:

– 800 g hovädzej falošnej sviečkovej

– 100 g údenej slaniny

– olej

– 1 cibuľa

– 5 ks väčšej mrkvy

– 2 petržleny

– kúsok zeleru

– 3 guľôčky nového korenia a 3 guľôčky celého korenia

– 1-2 bobkové listy

– 4 PL vínneho octu

– 120 ml smotany 33 %

– 50 g masla

– 1 PL plnotučnej horčice

– 2 ČL brusníc

– 2 ČL hnedého cukru

– vývar zeleninový alebo z mäsa

– soľ

– citrónová a pomarančová šťava

– petržlenová vňať

 

1. Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a do zlatista orestujeme na údenej slanine nakrájanej nadrobno. Pridáme soľ, hnedý cukor, koreniny . Necháme rozpustiť a zľahka skaramelizovať spolu s horčicou a brusnicami. Zalejeme vínnym octom, necháme čiastočne odpariť a až teraz zalejeme vývarom. Vložíme jemne opečené a slaninou prešpikované mäso. Povaríme, dochutíme a dusíme do mäkka.

2. Omáčka: Zeleninový základ scedíme a mäkkú zeleninu rozmixujeme do hladka. Konzistenciu omáčky upravíme podľa potreby vývarom a smotanou. Na dochutenie použijeme citrónovú a pomarančovú šťavu. Nakoniec zjemníme maslom.

Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!

Naši partneri