Všetky práva vyhradené
©2016, TVnitrička

Galéria chutí s Evkou Pavlíkovou 10. septembra 2018, Pridal: Ing. Michal Chrenko

Jeseň sa nezadržateľne blíži a zo záhrad viacerí zbierajú plody zeme. Preto si nenechajte ujsť septembrovú časť relácie Galéria chutí a nechajte sa inšpirovať aj v kuchyni.

Plnená paprika

1 kg rajčín,

4 cibule,

olej,

hovädzie/bravčové mleté mäso,

soľ, korenie,

4 vajíčka,

majoránka,

múka,

ryža,

vanilkový cukor,

škoricový,

2PL trstinového cukru

Papriky

Pokrájame si cibuľu na kocky a na oleji osmažíme. Pridáme 4 klinčeky. Vo vode rozmiešame vegetu a zalejeme cibuľku. Nakrájame si rajčiny a dáme ich variť. Vložíme k nim dve celé zelené papriky. Medzitým si zarobíme mäsovú zmes.

Mleté mäso vložíme do misy a rukou rozmiešame. Pridáme 4 vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, vegetu a poriadne rukou premiešame. Pridávame postupne surovú ryžu podľa množstva použitého mäsa. Pridáme trošku červenej papriky a rasce.

Očistíme si papriky – zrežeme stonku a vyberieme vnútro. Mäsovú zmes natlačíme až do špičky papriky a plníme po vrch. Ak nám už neostali papriky, zo zvyšnej zmesi vytvaruje guličky.

Keď sú rajčiny rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom, ochutíme vanilkový a škoricovým cukrom (alebo trstinovým cukrom). Vložíme do omáčky plnené papriky a guličky. Prikryjeme a necháme variť približne 45 minút. Podávame s chlebom.

 

Hokkaido polievka

Tekvica hokkaido

soľ, čierne korenie, vegeta

smotana

olivový/tekvicový olej

Očistíme tekvicu a nakrájame ju na malé kúsky. Na panvicu dáme ohriať trochu oleja. Kúsky tekvice dáme rovno na rozohriatu panvicu a restujeme 1-2 minúty a osolíme. Keď bude orestovaná, pridáme trochu čistej vody a necháme tekvicu rozvariť. Následne ju rozmixujeme a dochutíme korením, soľou, vegetou, smotanou a trochou olivového alebo tekvicového oleja.

Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!

Naši partneri