Plnená paprika
1 kg rajčín,
4 cibule,
olej,
hovädzie/bravčové mleté mäso,
soľ, korenie,
4 vajíčka,
majoránka,
múka,
ryža,
vanilkový cukor,
škoricový,
2PL trstinového cukru
Papriky
Pokrájame si cibuľu na kocky a na oleji osmažíme. Pridáme 4 klinčeky. Vo vode rozmiešame vegetu a zalejeme cibuľku. Nakrájame si rajčiny a dáme ich variť. Vložíme k nim dve celé zelené papriky. Medzitým si zarobíme mäsovú zmes.
Mleté mäso vložíme do misy a rukou rozmiešame. Pridáme 4 vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, vegetu a poriadne rukou premiešame. Pridávame postupne surovú ryžu podľa množstva použitého mäsa. Pridáme trošku červenej papriky a rasce.
Očistíme si papriky – zrežeme stonku a vyberieme vnútro. Mäsovú zmes natlačíme až do špičky papriky a plníme po vrch. Ak nám už neostali papriky, zo zvyšnej zmesi vytvaruje guličky.
Keď sú rajčiny rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom, ochutíme vanilkový a škoricovým cukrom (alebo trstinovým cukrom). Vložíme do omáčky plnené papriky a guličky. Prikryjeme a necháme variť približne 45 minút. Podávame s chlebom.
Hokkaido polievka
Tekvica hokkaido
soľ, čierne korenie, vegeta
smotana
olivový/tekvicový olej
Očistíme tekvicu a nakrájame ju na malé kúsky. Na panvicu dáme ohriať trochu oleja. Kúsky tekvice dáme rovno na rozohriatu panvicu a restujeme 1-2 minúty a osolíme. Keď bude orestovaná, pridáme trochu čistej vody a necháme tekvicu rozvariť. Následne ju rozmixujeme a dochutíme korením, soľou, vegetou, smotanou a trochou olivového alebo tekvicového oleja.
Komentáre
Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!