Losos v lístkovom ceste
150g filet z lososa bez kosti a kože
Lístkové cesto
Tymián, mletý rozmarín, soľ, čierne korenie
Olej
Fenikel
Slivky
Vajíčko
Čerstvý šalát + holandská omáčka
Filet ochutíme tymiánom, rozmarínom, soľou a čiernym korením a dáme restovať na olej do panvice. Rozvaľkáme si lístkové cesto, do prostriedku dáme trochu nastrúhaného feniklu, natenko pokrájané čerstvé slivky a navrch restovaný filet z lososa. Celé to zabalíme do lístkového cesta, dáme do zapekacej misy (do ktorej môžeme dať papier na pečenie) a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme približne 15-20 minút na 180 stupňoch. Podávame s čerstvým šalátom a Holandskou omáčkou.
Smažená zmrzlina
Vanilková zmzlina
Kukuričné lupienky
Škoricový cukor
Vajcia, olej
Zo zmrliny spravíme kopčeky a dáme do mrazáku, keď sú poriadne zmrazené, obalíme do škoricového cukru, dáme do rozšľahaného vajíčka a obalíme v kukuričných lupienkoch. Dáme späť do mrazničky. Keď sú kopčeky poriadne zmrazené, dáme ich do horúceho oleja a smažíme približne 20 sekúnd. Môžeme podávať so slivkovým lekvárom.
Komentáre
Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Buďte prvý!